Aangepaste corona-maatregelen

Naar aanleiding van de aangescherpte maateregels na de persconferentie van 28 september j.l. komen we alvast met een update van de richtlijnen die gevolgd moeten worden door de trainers, leiders, spelers en begeleiders van iedereen binnen KSC.

Zowel bij vv Steensel als vv Knegselse Boys blijven de kleedlokalen bij de trainingen gesloten.

Het is de bedoeling dat iedereen in sportkledij naar het sportpark komt. 

Ouders / begeleiders zijn voorlopig niet welkom op het sportpark dus alleen spelers, trainers en leiders.

Dit houdt dus in dat de kinderen afgezet dienen te worden bij de ingang van het sportpark.

Voor de jongste teams houdt dit in dat de trainer / leider de kinderen bij de ingang dient op te vangen en na de training ze weer begeleidt naar de uitgang.

Voor elk lid geldt dat na de training / wedstrijd men wordt gezien als toeschouwer. Dus het is de bedoeling dat men na de training / wedstrijd meteen naar huis gaat.

Wat de richtlijnen worden voor de wedstrijden is nog niet helemaal duidelijk, wanneer de KNVB dit duidelijk heeft gemaakt wordt dit door ons ook gecommuniceerd. Voorlopig zijn ouders bij thuiswedstrijden niet welkom op het sportpark. Dit geldt niet voor degene die met de kinderen rijden naar uitwedstrijden (deze worden gezien als begeleider).

Advies is ook om de websites van beide clubs en KSC in de gaten te houden voor verdere informatie.

We hopen op jullie medewerking! Alvast bedankt.

KSC jeugdbestuur

Corona maatregelen nieuwe seizoen

Het nieuwe voetbal-seizoen gaat gelukkig weer beginnen! Uiteraard zullen we allemaal wel de corona maatregelen in acht moeten nemen.

De belangrijkste zijn hier op een rijtje gezet:

 • Blijf thuis bij klachten en laat je testen;
 • Pas hygiëne toe; was regelmatig je handen;
 • Ben je 18 jaar en ouder: houd 1,5 meter afstand;
 • Het is (bovendien) verboden in de publieke ruimte of in een besloten plaats in groepsverband te zingen of te schreeuwen;
 • Tijdens de trainingen zijn de kleedkamers gesloten, kleed je dus thuis om en douche na de training thuis;
 • Tijdens de wedstrijden zijn de kleedkamers open en mag er gedoucht worden;
 • Trainers houden zoveel mogelijk 1,5 meter afstand van de jeugdspelers, ook langs de kant en op de bank (wissels);
 • Bij uitwedstrijden mogen personen uit meerdere huishouden in één vervoersmiddel, maar vanaf 13 jaar wordt een mondkapje aangeraden;
 • Er mag geen gebruik gemaakt worden van gezamenlijke bidons;

KSC volgt hiermee de richtlijnen van de Rijksoverheid en de beschikbare protocollen van de KNVB en NOC/NSF.

Voor meer informatie:

Algemene info KNVB: https://www.knvb.nl/themas/coronavirus

Veel gestelde vragen Rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport

Veel gestelde vragen KNVB: https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/59625/veelgestelde-vragen-over-het-coronavirus-en-voetbal

Veel gestelde vragen NOC/NSF: https://nocnsf.nl/wat-doet-nocnsf/sport-en-maatschappij/coronavirus-en-sport-veelgestelde-vragen

Verantwoord sporten protocol NOC/NSF: https://nocnsf.nl/media/2669/nocnsf-protocol-verantwoord-sporten-v14.pdf

Een overzicht van de meest gestelde vragen:

 • Wat moeten we doen als iemand positief getest is op het coronavirus?

Als iemand van de vereniging positief wordt getest op het coronavirus dan gelden de op dat moment geldende richtlijnen vanuit de overheid. Dit betekent dat deze persoon thuisblijft en de richtlijnen volgt die de GGD hem/haar oplegt. De GGD verzorgt het bron- en contactonderzoek. Wanneer de GGD het advies geeft om in quarantaine te gaan is het dringende advies dit ook op te volgen. Gedurende de opgelegde quarantaineperiode neem je vanzelfsprekend ook niet deel aan trainingen en wedstrijden.

Komt een team in de problemen omdat meerdere spelers in quarantaine moeten waardoor er geen volwaardig team opgesteld kan worden, neem dan contact op met de KNVB zodat de gevolgen voor de competitie (en beker) kunnen worden besproken.

 • Mag een positief geteste speler deelnemen aan trainingen en/of wedstrijden?

Nee, een positief geteste speler neemt geen deel aan trainingen, wedstrijden en/of andere clubactiviteiten en volgt de richtlijnen die vanuit de GGD worden opgelegd.

 • Hoe ga je om met spelers die terugkeren uit “oranje” gebieden?

De richtlijnen vanuit de overheid zijn hierin leidend. Deze richtlijnen geven aan dat iemand die terugkeert uit een ‘oranje’-gebied dringend wordt geadviseerd om 14 dagen in quarantaine te gaan. Kinderen van 4 t/m 12 jaar mogen wel sporten als zij terugkeren uit een ‘oranje’-gebied. Mocht een team door het dringende quarantaineadvies te weinig spelers hebben om een wedstrijd te spelen, neem dan contact op met de KNVB om de gevolgen te bespreken.

 • Wat moeten we doen als een team aangeeft niet te durven spelen in verband met het coronavirus?

Zolang de (lokale) overheid aangeeft dat het verantwoord is om wedstrijden te spelen verwachten we van teams dat zij hun wedstrijden ook gaan spelen. Mocht een team toch aangeven niet te willen/durven spelen, neem dan eerst contact op met de tegenstander om te kijken of de wedstrijd kan worden verplaatst naar een moment – binnen de gestelde termijn – waarop dat beter voelt voor het betreffende team. Mocht er geen passende oplossing worden gevonden, neem dan contact op met de KNVB om de gevolgen te bespreken.

 • Moeten reservespelers en andere teamofficials ook 1,5 meter afstand van elkaar houden op de bank?

Reservespelers en teamofficials boven de 18 jaar moeten 1,5m afstand van elkaar houden, ook op de reservebank. De extra ruimte kan gecreëerd worden door bijvoorbeeld het gebruik van stoelen naast de dug-out. Deze mogen neergezet worden buiten de instructiezone richting de hoekvlag. Alle teamofficials die niet strikt noodzakelijk plaats moeten nemen op de reservebank worden geadviseerd om achter de omheining plaats te nemen, uiteraard ook op 1,5m afstand van anderen. In verband met het beperkte aantal beschikbare plekken op de reservebank wordt een pupil van de week die plaatsneemt op de reservebank afgeraden.

 • Tips voor veilig gebruik van kleedkamers?

Voor spelers van 18 jaar en ouder geldt dat zij ook in de kleedkamer onderling 1,5m afstand van elkaar houden. Omdat dit uiteraard gevolgen heeft voor de capaciteit van de kleedkamers zijn er de volgende tips/adviezen:

 • Spreid wedstrijden en trainingen door te kiezen voor een ander aanvangstijdstip of wedstrijddag.
 • Maak binnen het team afspraken over het aantal spelers dat voor- en na afloop van de training/wedstrijd tegelijk gebruik maakt van de kleed- en doucheruimte.
 • Maak binnen het team afspraken over hoe lang spelers voor- en na afloop van de training/wedstrijd gebruik mogen maken van de kleed- en doucheruimte.
 • Indien mogelijk; maak voor één elftal gebruik van meerdere kleedkamers.
 • Kom indien mogelijk omgekleed naar de sportaccommodatie. Dit advies geldt zeker voor pupillen en overige thuisspelende teams.
 • Verzoek iedereen (o.a. ouders) om de kleed- en doucheruimte niet te betreden als dit niet noodzakelijk is.
 • Is het toegestaan om met personen uit meerdere huishoudens in één vervoersmiddel te reizen naar uitwedstrijden?

Ja, dit is toegestaan. Hiervoor gelden wel de richtlijnen en adviezen vanuit de overheid. Wanneer je met personen uit meerdere huishoudens plaatsneemt in één auto is het advies om een mondkapje te dragen voor reizigers van 13 jaar en ouder. Voor het vervoer in een bus/touringcar geldt de verplichting van het dragen van een niet-medisch mondkapje voor reizigers van 13 jaar en ouder.

 • Moeten kinderen en trainers/begeleiders 1,5 meter afstand houden?

Kinderen tot 18 jaar hoeven onderling tijdens de georganiseerde sportactiviteit geen 1,5 meter afstand te bewaren. Kinderen moeten wel zo veel mogelijk 1,5 meter afstand bewaren ten opzichte van de begeleider of trainer.

Daarbij heeft het RIVM in haar advies expliciet rekening gehouden met het feit dat afstand houden voor sommige kinderen in de praktijk lastig zal zijn. Een kind met een gat in de knie heeft een pleister en een knuffel nodig; dat mag en is ook verantwoord.

Het RIVM geeft aan dat uit onderzoek blijkt dat jonge kinderen ondervertegenwoordigd zijn in de patiëntenpopulatie. Als kinderen ziek worden, verloopt de ziekte mild. Om die reden is de kans dat ze het doorgeven aan een volwassene ook klein. Toch is het goed om, waar het kan, afstand te houden tussen kind en de begeleider/trainer.

Bij de senioren vanaf 18 jaar geldt dat ze tijdens de sportactiviteit geen onderlinge afstand van 1,5 meter in acht hoeven te nemen. Buiten de sportactiviteit, dus ook in de kleedkamer en de sportkantine, geldt die regel wel.

Voetbalkamp afgelast

Het jaarlijkse voetbalkamp dat gepland stond voor 10-12 juli is definitief afgelast. Het Caves heeft besloten om de groepsaccomodatie per direct te sluiten (https://www.facebook.com/hetcaves/posts/3510386808989446?__tn__=K-R).

Aangezien het te kort dag is om uberhaupt nog iets te regelen en het gezien de situatie omtrent corona onzeker is, is er besloten om het voetbalkamp definitief af te lassen.

Hopelijk kunnen we volgend jaar wel weer op kamp!

Jeugdtrainers gezocht!

Voor het komende voetbalseizoen 2020/2021 zijn wij op zoek naar jeugdtrainers. Vind je het leuk om met kinderen te werken, samen met ons en andere trainers, kinderen een training te geven? Neem dan contact met ons op.

Zonder trainers kunnen wij niet! Ben jij diegene die we zoeken? Of ken jij een ideale kandidaat? Laat het ons weten! 

Voor meer info kun je mailen naar info@ksc-jeugdvoetbal.nl of spreek iemand van het jeugdbestuur aan.

Open trainingen

Nog geen lid van KSC? Wil je wel komen voetballen? Dat kan!

Naar aanleiding van eerdere berichten vanuit de regering rondom de Corona-crisis zijn onze sportparken gesloten en is de gemeente al begonnen met het grote onderhoud aan de velden. De regering heeft op 21 april jl. echter bekend gemaakt dat kinderen t/m 12 jaar (toch) weer in teamverband mogen sporten en waarbij de ‘anderhalve meter’ niet van toepassing is.

In overleg is besloten dat voor deze groep het sporten de komende weken, op zaterdag, mogelijk gemaakt gaat worden en waarbij wij vanuit de gemeente toestemming hebben gekregen om hiervoor een gedeelte van het korfbalterrein in Knegsel en het Gilde terrein (iom Het Lucia Gilde) in Steensel te gebruiken.

De data hiervoor zijn: zaterdag 16, 23 en 30 mei.
Deze trainingen zijn ook voor niet leden toegankelijk.

Het is wel strikt noodzakelijk de maatregelen zoals deze op onze website www.ksc-jeugdvoetbal.nl vermeld staan te volgen.

U kunt uw kind aanmelden voor de trainingen door een e-mail te sturen naar info@ksc-jeugdvoetbal.nl . Vermeld hierbij de leeftijd van uw zoon/dochter en uw telefoonnummer, zodat we
u, indien nodig, tijdens de training kunnen bereiken.

Corona virus update 4

Naar aanleiding van eerdere berichten vanuit de regering rondom de Corona-crisis zijn onze sportparken gesloten en is de gemeente al begonnen met het grote onderhoud aan de velden. De regering heeft op 21 april jl. echter bekend gemaakt dat kinderen t/m 12 jaar (toch) weer in teamverband mogen sporten en waarbij de ‘anderhalve meter’ niet van toepassing is. In overleg is besloten dat voor deze groep het sporten de komende weken, op zaterdag, mogelijk gemaakt gaat worden en waarbij wij vanuit de gemeente toestemming hebben gekregen om hiervoor een gedeelte van het korfbalterrein in Knegsel en het Gilde terrein (iom Het Lucia Gilde) in Steensel te gebruiken. De start is zaterdag 9 mei, onderstaand worden een aantal regels aangegeven waarmee men rekening zal moeten houden. Wij zullen er met elkaar voor moeten zorgen dat de regels in acht worden genomen zodat onze jongste leden toch weer kunnen gaan voetballen de komende weken.

Voor de jeugdleden van 13 t/m 18 jaar staat de overheid het ook toe om te gaan sporten. Echter, wel met in achtneming van de ‘anderhalve meter’. Vanwege het feit dat voetbal een contactsport is en de 1,5 meter afstand praktisch niet te handhaven is, heeft KSC besloten dat er helaas geen trainingen kunnen worden aangeboden voor deze leeftijdsgroep. KSC kan hiervoor geen verantwoordelijkheid op zich nemen. Voor deze groep blijft het sportpark dus gesloten!!

Hieronder sommen we een aantal ‘spelregels’ op die in onze ogen noodzakelijk zijn om voetballen voor de doelgroep t/m 12 jaar mogelijk te maken. We doen een beroep op u, als ouder/verzorger om deze na te leven en daar waar nodig ook anderen op deze ‘spelregels’ te wijzen:

• We houden ons te allen tijde aan de adviezen van het RIVM (ook op de parkeerplaats afstand houden).

• Wij verzoeken u om uw kind thuis te houden wanneer hij/zij verkouden is, hoest of verhoging heeft.

• Ouders/verzorgers hebben geen toegang tot het sportpark om langs de lijn te komen supporteren. U kunt uw kind bij de poort (Steensel) of Korfbal kantine/parkeerplaats  (Knegsel) afzetten, waar een trainer/leider van de categorie klaar staat om de groep op te vangen.

• De kantine en kleedkamers blijven gesloten. Wij vragen u om kinderen thuis om te kleden en te douchen.

• Het sportpark zal enkel en alleen op zaterdag geopend worden voor de doelgroep. De overige dagen zal het sportpark gesloten blijven!

• Deze mogelijkheid wordt geboden voor de leeftijdscategorieën mini’s , JO8 t/m JO12.

• De gehele maand mei zal deze opzet aangeboden worden voor de leden in de doelgroep.

Data: zaterdag 9,16,23 en 30 mei

Locatie Knegsel: buitensta rand korfbalveld, tegen de doorgaande weg aan. Zie plaatje:

image.png

Richtlijnen bij VV Knegselse Boys:

·       Voor de ouders/verzorgers geldt, houd 1,5 meter afstand op de parkeerplaats.

·       Ouders / verzorgers hebben geen toegang tot de sportvelden en mogen niet langs de lijn supporteren.

·       Er zullen gescheiden looppaden voor ingang en uitgang van het sportpark zijn.

·       Maximaal 1 trainer in het materiaalhok, Kinderen hebben geen toegang tot het materiaalhok.

·       Zorg dat je op tijd bent echter niet eerder dan 10 min voor aanvang van de training.

·       De training duurt maximaal 1 uur. Volg het onderstaand schema waardoor we elkaar niet in de weg lopen.

·       Tijdens de training zal er een corona-coördinator aanwezig zijn om de regels te bewaken.

·       Op het sportpark zijn desinfectie middelen aanwezig mocht gebruik hiervan noodzakelijk zijn.

·       De RIVM regels zijn zichtbaar aanwezig op het sportpark.

·        

Speelschema:

Aanvang 11:00 tot 12:00   mini’s      Corona-coördinator:          Richard Conings / Rinette van de Broek

Aanvang 12:15 tot 13:15   JO11-1    Corona-coördinator:          Richard Conings / Rinette van de Broek

Aanvang 13:30 tot 14:30   JO11-2    Corona-coördinator:          Richard Conings / Rinette van de Broek

Aanvang 14:45 tot 15:45   JO9        Corona-coördinator:          Rik Groenen/Richard Conings/Rinette van de Broek

Locatie Steensel: Gilde terrein gelegen naast het gilde gebouw aan de achterzijde van het trainingsveld. Zie plaatje:

image.png

 Richtlijnen bij VV Steensel

·       Voor de ouders/verzorgers geldt, houd 1,5 meter afstand op de parkeerplaats.

·       Ouders / verzorgers hebben geen toegang tot de sportvelden en mogen niet langs de lijn supporteren.

·       Gescheiden looppaden voor ingang en uitgang van het sportpark.

·       Maximaal 1 trainer in het materiaalhok, Kinderen hebben geen toegang tot het materiaalhok.

·       Zorg dat je op tijd bent echter niet eerder dan 10 min voor aanvang van de training.

·       De training duurt maximaal 1 uur. Volg het onderstaand schema waardoor we elkaar niet in de weg lopen.

·       Tijdens de training zal er een corona-coördinator aanwezig zijn om de regels te bewaken.

·       Op het sportpark zijn desinfectie middelen aanwezig mocht gebruik hiervan noodzakelijk zijn.

·       De RIVM regels zijn zichtbaar aanwezig op het sportpark.

Speelschema:

Aanvang 10:00 tot 11:00   JO8-2           Corona-coördinator:          Vivian Stacey

Aanvang 11:15 tot 12:15   JO8-1           Corona-coördinator:          Vivian Stacey

Aanvang 12:30 tot 13:30   JO10            Corona-coördinator:          Marc Keeris

Aanvang 13:45 tot 15:00   JO12            Corona-coördinator:          Marc Keeris

Meer info voor Ouders

Meer info voor Trainers

Meer info voor Spelers

Mochten er nog vragen zijn dan horen we dat graag.

Jeugdbestuur KSC

Corona virus update 3

Op dinsdag 21 april is er weer een update van de overheid geweest over het corona virus. Hierin is aangegeven dat met name voor de kinderen onder de 12 jaar een aantal dingen versoepeld zullen worden. Basisscholen gaan vanaf 11 mei weer open, maar er mag ook weer op kleine schaal gesport gaan worden.

Dit betekent dat vanaf 28 april kinderen tot en met 12 jaar weer in teamverband mogen sporten en kinderen tussen 12 en 18 jaar met minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar. Hoe dit verder vorm wordt gegeven is nu door het kabinet bij de gemeentes neergelegd. In het geval van KSC ligt dit dus bij de gemeente Eersel.

Als jeugdbestuur hebben we besloten het advies van de gemeente Eersel af te wachten en op basis daarvan een standpunt in te nemen.

Zodra hier meer informatie en duidelijkheid over is zullen we dit zo snel mogelijk melden.

 • 1
 • 2